LUNCH
אנחנו, דור עזרא ומורן נאור, זוג שפים, בעלי חברה ששמה Piece of nature, שמתמחה במתוקים טבעיים, ללא חיטה, ללא סוכר מעובד וללא מוצרים מן החי. את החברה הקימה מורן בשנת 2017.
קצת אחר כך הצטרף דור לחייה, ומאוחר יותר, בשנת 2018, הצטרף גם לעסק.
במסגרת העבודה היום־יומית שלנו במטבח של Piece of nature, אנחנו באים במגע עם חומרי גלם מעולים כגון קקאו איכותי בכל צורותיו, מגוון של אגוזים וחמאות אגוזים, ממתיקים טבעיים כמו מייפל וסוכר קוקוס, מגוון פירות וכו'.
זה נהדר, אבל בואו, בכל זאת צריך לאכול אוכל אמיתי, ומפאת חוסר זמן היינו צריכים להבין איך אנחנו מוצאים את הנוסחה המנצחת לארוחת צוהריים שאנחנו רוצים וצריכים.
בעיני רוחנו ראינו את הצלחת שלנו מלאה במגוון מזונות שמכילים את כל הערכים התזונתיים שחשובים לנו מאוד לבניית גוף ונפש בריאים.
העקרונות פשוטים:
חומרי גלם מהצומח בלבד – טבעוני
ללא גלוטן
ללא סוכר מעובד
ללא שימוש בשמנים מזוככים
לאחר תקופה שבה התנסינו עם מגוון ארוחות צוהריים, הגענו להבנה שהארוחות הטובות, המזינות, המספקות ועם זאת גם קלילות הן אלו שהיו מורכבות במבנה הבא:
ירק טרי קצוץ כמו חסה או אורגולה בתחתית הקערה
קטנית מסוג אחד
דגן מסוג אחד
לפחות שלושה ירקות צלויים\מבושלים שונים
סלט טרי
ירק כבוש פרוביוטי תוצרת בית
נבטים
נבטוטים
ורוטב שמשתלב עם כל המנה
אהבנו את זה כל כך שהחלטנו לנסות ולהפיץ את הקערות שלנו.
פרסמנו בפייסבוק בקבוצה מקומית שאנחנו מכינים קערות, יום אחד בשבוע בלבד.
קראנו לזה פרויקט LUNCH.
אפילו לא הייתה לנו תמונה של הקערה המוכנה, אז צילמנו את חומרי הגלם יום לפני כן, העלינו את התמונה לפוסט וסיפרנו מה אנחנו מתכננים להכין בהם למוחרת.
מבנה הקערה נשאר זהה, חומרי הגלם משתנים בהתאם להיצע שקיים בשוק ולעונה.
בכל יום שלישי (יום לפני ההפצה) הלכנו לשוק וקנינו ירקות, דגנים וקטניות. בהמשך היום פרסמנו תמונה של חומרי הגלם המרכזיים וסיפרנו מה אנחנו מתכוונים להכין.
פתחנו את ההזמנות וסגרנו כשנגמרה הסחורה.
את הקערה קיבלו הסועדים ביום רביעי בין השעות 12:00–14:00.
בכל שבוע שעבר הביקוש גדל וההזמנות גם כן, וכתוצאה מכך, לאחר שבועות אחדים הוספנו לימי ההפצה גם את יום שני, ואחרי כחודשיים נוסף גם יום שלישי. הצמיחה במכירות הייתה היסטרית.
התחלנו את הפרויקט הזה בלי מטרה גדולה מוגדרת מראש, בעיקר כדי שיהיה לנו אוכל מזין וזמין.
אולי זו הסיבה שקראנו לזה "פרויקט", תמיד ראינו את זה כדבר זמני, כמו מסע קצר של עשייה ויצירה שבו נוכל לשתף ולהעביר את החוויה והטעמים לעוד אנשים, ומי יודע לאן זה ייקח אותנו.
בשלב מסוים היקף העבודה השוטפת שלנו ב־Piece of nature (אתם זוכרים שיש לנו עוד עסק?)
עלה, אז בחרנו להמשיך עם הקינוחים (ונכון לזמן כתיבת שורות אלה, העסק עדיין עובד ומתפתח).
עכשיו מה שנשאר מה"פרויקט" הוא המידע שהחלטנו להעניק לכם בספר זה.
עבור הספר בחרנו את 25 הקערות שבעינינו היו הטובות ביותר לספר, שהן בעצם רעיונות לשילוב טעמים וקומבינציות מעולות לארוחה מזינה.
בכל קערה אפשר למצוא מתכונים מורכבים לצד מתכונים פשוטים מאוד.
חשוב לציין ששום קערה שהוגשה לא חזרה על עצמה בדיוק באותה הצורה. יש מתכונים מסוימים שמופיעים בכמה קערות אחרות ובשילובים שונים, ובמצב כזה נשלח אתכם לעמוד שבו מופיע המתכון הרלוונטי.
הספר מכיל 120 מתכונים.
נוסף לכך, יש פרק שלם שנוגע בתחום ההתססה, ובו ניתן למצוא את עקרונות ההתססה וכמה מתכונים נוספים.
הספר הזה והתמונות שתמצאו בו, בשונה מרוב ספרי הבישול, לא נעשו בסטודיו. כל התמונות שבספר הן התמונות המקוריות של הקערות שהוגשו ללקוחות בזמן אמת אשר לפעמים צולמו שתי דקות לפני יציאה למשלוחים ובלחץ מטורף.
המטרה של ספר זה היא לתת לקוראים ולמתעניינים רעיונות חדשים ומגוונים לארוחה מזינה וקלילה.
מקווים שתיהנו!
דור ומורן
קוראים כותבים
There are no reviews yet.