מבוא
קודם כול,אני רוצה להדגיש, ההשקפה שלי לעולם תהיה השקפה של רופאה, ללא קשר באיזה תחום מדובר. בעבודתי כרופאה פסיכיאטרית, אני נפגשת באופן תמידי עם אנשים שמתלוננים על קשיים רגשיים, חרדות, עייפות כרונית וגם הופעה או החמרה של בעיות גופניות.
שמתי לב שרובם חוששים מהקשיים היום יומיים, לא מרוצים מתנאי חייהם מבחינת מערכות יחסים, מצב כלכלי או אופי התעסוקה שלהם.
הם מחפשים פתרונות, כדי לשפר את איכות החיים, אך לא תמיד יודעים לזהות מה הם בדיוק הרצונות שלהם, ואיזה מטרות הם מצפים להשיג.
הם מספרים שהם "לא מאושרים" ולא מסוגלים להגדיר מה משמעות המושג "להיות מאושר", שלטענתם הוא זה שהכי חשוב להם.
רבים מאיתנו ממש כמוני, גדושים בשאלות, ספקות והיסוסים על משמעות החיים ועל הדרך הנכונה לחיות, ולא רק ביום כיפור או בימים של חשבון נפש.
אני מניחה שכל בן אדם שפוי רוצה לעבור את החיים בשלווה, ללא משברים וצער וללא בעיות בריאותיות, ובסופו של דבר – למות ללא סבל.
אבל האם אפשר בכלל לחיות חיים שלווים, להימנע מסבל מיותר ו"למות בריא", כשאנו במצב בריאותי מאוזן – ללא צער בעקבות פגיעות פיזיות או נפשיות?
האם השאיפה שלנו היא פנטזיה, שאינה בת השגה?
איזה שטות – "למות בריא"!
כך נשמעת התגובה הראשונה של מי ששומע את הביטוי. הרי ממבט ראשון המילים האלה לא מסתדרות יחד וגם אנחנו בכלל לא רוצים למות! מדוע שנמות, אם לא סובלים מכאבים עזים וכן מסוגלים לתפקד ללא הגבלות מיוחדות.
אומנם יש אנשים שלא רוצים להמשיך לדון בזה, כי באופן אוטומטי הנושא מעורר התנגדות עקב אי-נוחות. אבל כל אחד מאיתנו יודע באופן מוחלט, גם אם קשה להודות בזה, שכל מי שנולד – ימות.
ככל הנראה זאת הסיבה, שאחרי זמן מה אנו שבים לנקודות האלה – חיים ומוות – ומתחילים להרהר בהן.
אני מקווה שהספר יעורר כיווני חשיבה ורעיונות חדשים ללמוד כיצד לחיות, וגם למות בשלווה בריאה.
הספר מבוסס על חיבור של שאלות ותשובות:
אלה שאלות ששאלתי את עצמי, ושמעתי מאחרים.
אלה תשובות שהשבתי לעצמי ושמצאתי בספרים.
קוראים כותבים
There are no reviews yet.