0
0 הצבעות
0

תולדות הג’ז במאה ה-20 מהדורה מורחבת

דן כהן

 63.00

תקציר

בעבר היא נחשבה נחותה, לא מתוחכמת ואף מסוכנת מבחינה מוסרית. השמרנים גינו אותה והאמינו כי היא משפיעה לרעה על בני הדור הצעיר, והאליטות חששו שתפגע במעמד התרבות. אבל בשלב כלשהו, מוזיקת הג’ז החלה להיחשב אומנותית. היום היא מהז’אנרים המוזיקליים המוערכים והחשובים.

תולדות הג’ז במאה ה־20 ייקח אתכם למסע בין ענקי מוזיקה כמו לואי ארמסטרונג, דיוק אלינגטון, בני גודמן, בילי הולידיי, אלה פיצג’רלד ומיילס דייוויס. הספר מתאר את היווצרותה של מוזיקת הג’ז ואת התפתחותה בארצות הברית, ומציג את התהליכים החברתיים שהשפיעו עליה ואת האופן שבו הגזענות כלפי השחורים תרמה לעיצובה. מהדורה מורחבת זו כוללת פרק חדש העוסק בצמיחת הג’ז מחוץ לארצות הברית בכלל ובישראל בפרט.

אילו יסודות מוזיקליים מרכיבים את הג’ז? מה אפיין את סגנונם של חלוצי הז’אנר? כיצד הוא השפיע על התפתחותה של המוזיקה הפופולרית? כל התשובות בספר שלפניכם, המתאים הן לאנשי מקצוע והן לחובבים.

ד”ר דן כַהן מרכז את לימודי תולדות הג’ז באוניברסיטה הפתוחה, מרצה על נושא זה ועל מוזיקת עולם ופסיכולוגיה של המוזיקה ומלמד אלתור ג’ז בטכניון ובאוניברסיטת חיפה. כהן הוא פסנתרן, מלחין ומעבד, המופיע כסולן ובהרכבים שונים, והוא גם המנהל המוזיקלי של סדרת קונצרטי הג’ז המתקיימים מעת לעת באוניברסיטה הפתוחה.

קוראים כותבים

אין עדיין חוות דעת.