0
0 הצבעות
4

בובות סיניות

ליסה סי

 44.00  28.00

תקציר

סימני השפל הכלכלי הגדול באמריקה עדיין ניכרים בכול. גרייס, הלן ורובי, שלושתן קטנות קומה, מלוכסנות עיניים, ענוגות ועדינות למראה, וכל אחת מהן רוצה לברוח ממשהו. גרייס מאביה המכה, הלן משלשלאות המסורת ורובי מורדת בכל מה ומי שמנסה להצר את צעדיה.

הן נאבקות כדי להתקבל כנערות מקהלה במועדון ‘העיר האסורה’, בטוחות שזו ההזדמנות שלהן לצאת לעולם הגדול, להפוך לכוכבות, לזכות להערצה, לאהבה ולביטחון. אבל ההפצצה היפנית בפרל הארבור מנפצת גם את חלומותיהן, ולפתע מוצאן הוא שקובע את מהלך חייהן: בדיוק לפני הצילומים לסרט שאמור להפוך אותה לכוכבת קולנוע, רובי נשלחת למחנה הסגר. הלן מסתבכת ברומן לא צפוי שמאלץ אותה להתעמת עם טראומה מעברה. גרייס שבה לביתה כדי להתעמת עם אביה, ומגלה שכבר מאוחר מדי. חברוּתן יודעת עליות ומורדות, אך היא כל שנותר להן, והן נאבקות עליה בכל כוחן.

זהו רומן מרגש, המעוגן בהיסטוריה של תקופת השפל הכלכלי באמריקה ומלחמת־העולם השנייה, ספר עדין ונוגע ללב על חומרי הגלם של חיינו – על נאמנות, מסורת ובחירה חופשית.

ליסה סי היא מחברת רבי־מכר רבים, ביניהם ‘סיפור כתוב במניפה’, ‘חלומות על אושר’, ‘נערות שנחאי’ ועוד, שיצאו לאור בעברית בהוצאת מודן. בובות סיניות כיכב ברשימת רבי־המכר של הניו־יורק טיימס.

קוראים כותבים (4)

  1. שולה גולד

    בובות סיניות

    בובות סיניות, הוא סיפורה של חברות ארוכת שנים של שלוש נשים צעירות. שלושתן בנות דור שני ושלישי להגירה מאסיה, גדלו בארצות הברית בתחילת המאה ה-20, והתבגרו במהלך מלחמת העולם השנייה. זהו סיפור על הקשיים, ההצלחות והאכזבות אותן הן חוו במהלך התבגרותן.

    שלוש הנשים הצעירות – גרייס, הלן ורובי, נפגשות לראשונה ב-1938, במהלך מבחן קבלה כרקדניות למועדון “העיר האסורה” בסן פרנסיסקו. “העיר האסורה” היה מועדון לילה סיני אמריקאי שפעל בצ’יינה טאון בסן פרנסיסקו והתמחה בבידור המיועד לקהל הסיני. הופיעו בו בעיקר אמנים אסיאתיים ולא רק סיניים (יפנים, פיליפיניים, פורטוגזיים וכיוצא בזה). באותה תקופה נערות סיניות היו אמורות לדבוק במסורת הסינית (בדיוק כמו בסין). הן אינן אמורות לרקוד במועדונים אלא להקדיש את עצמן לטיפול בילדים, בעלים והורי הבעל. אבל גרייס, הלן ורובי הפנו עורף למסורת, כל אחת מסיבותיה שלה.

    גרייס, נולדה וגדלה באוהיו, עיירה קטנה, בה משפחתה חייתה רחוק מהמסורת הסינית, ולכן אינה מכירה את המנהגים והמאכלים הסיניים. בילדותה היא למדה ריקוד ושירה. היא בורחת מאביה אשר נהג להכותה, והגיעה לסן פרנסיסקו בה היא מנסה להשיג עבודה כרקדנית.

    הלן, בדיוק ההפך מגרייס, גדלה בסן פרנסיסקו, בצ’יינה טאון, וחייתה על ברכי המסורת הסינית, בתוך חממה משפחתית, עשירה ומיוחסת. לעבוד כרקדנית במועדון נחשב כפגיעה בכבוד המשפחה.

    רובי, יפנית, אשר מעמידה פנים שהיא סינית, שבילתה חלק מחייה בתוך הקהילה היפנית בהוואי, והיא באה לנסות את מזלה בעיר.

    הקריירה והחברות של הבנות חווה עליות וירידות ערב מלחמת העולם השנייה ובמהלכה עד כניסתה של יפן למלחמה (ההפצצה בפרל הארבור). אז, נאלצות הבנות להיפרד שלא מרצונן ולהתאחד מחדש אחרי המלחמה. משולש חברות יש בו מהכל, אהבה, נאמנות, קנאה, בגידה ותככים ועם כל זה מצליח לשרוד את תלאות הזמן.

    הספר מרתק, ובין לבין מאפשר הצצה לחייהם ועולמם של הקהילה האסיאתית בארצות הברית, לעולם מועדוני הלילה וההופעות בתחילת המאה ה-20.

    ממליצה בחום.

  2. Lihi

    בובות סיניות

    מי שאהב את “סיפור כתוב במניפה” יאהב מאוד גם את ספרה הנוכחי של ליסה לי. שתי נערות סיניות , ונערה יפנית אחת, אשר גדלו וחיות בארהב, תקופת מלחמת העולם השנייה.
    כל אחת מהן נמצאת במצב אישי לא קל, וסיפור בגרותן משתלב בתלאות המלחמה. הן מורדות במסורת ומנסות למצוא את מקומן בעולם על אף מוצאן הזר וכבלי המשפחה.
    מומלץ בחום.

  3. לאה (בעלים מאומתים)

    בובות סיניות

    ספר קריא מאוד, מרתק שהתחקיר בו מעמיק ופותח חלון למסורות ותנאי חיים של אוכלוסיות ממזרח אסיה והיחסים בין לאומים ובין בני התא המשפחתי.
    שלוש הגיבורות לא מאופיינות מספיק ומצאתי עצמי תוהה לעתים במי המדובר. אבל הדבר אינו גורע מן הענין. העובדה שהסיפור נשען על עובדות ואירועים שאכן קרו במציאות מעצימה את האמינות במסופר, אם כי הדמויות הראשיות אינן אמיתיות.
    למרות העובדה שהסופרת סלחנית במידה מסויימת לגבי העיסוק של שלוש הרקדניות ויש לשער שגם בימינו העיסוק הזה לא היה מתקבל בסובלנות , מצאתי עצמי אוהדת ומעריכה את עמידתן בטלטולי החיים והתהומות שבהן מצאו עצמן.
    שורה תחתונה: מומלץ!

  4. לימור

    בובות סיניות

    ספר טוב, שכתוב בצורה טובה עם עלילה לא קלה, אך מציאותית מצאתי את עצמי מרותקת לספר, נהנתי וממליצה.